Prof. dr Bojan Međedović imenovan je za novog dekana Fakulteta za sport Univerziteta „Union Nikola Tesla“. Na toj funkciji profesor Međedović nasledio je prof. dr Nebojšu Čokorila shodno Autentičnom tumačenju odredbe člana 63. Stav 1. Zakona o visokom obrazovanju koje je usvojila Narodna skupština Republike Srbije 11.02.2021. godine.

Prof. dr Nebojša Čokorilo je dana 30.09. 2024. godine sporazumno raskinuo radni odnos na Fakultetu za sport, a samim tim je došlo i do prestanka njegove funkcije dekana.

Iz navedenih razloga Savet Fakulteta za sport doneo je odluku o razrešenju mandata dekana prof. dr Nebojše Čokorila, a na osnovu predstavljenih biografija kandidata za novog dekana, na predlog Nastavno-naučnog veća izabran je prof. dr Bojan Međedović.

Bojan Međedović je rođen 27. avgusta 1978. godine u Novom Sadu. Osnovnu školu i gimnaziju je završio u Novom Sadu. Osnovne studije je završio na Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta u Novom Sadu 2004. godine.

Magistarske studije je završio na Fakultetu za sport i psihologiju u Novom Sadu 2008. godine. Na istom fakultetu je doktorirao 2012. godine, gde je bio zaposlen od 2012. do 2024. godine u zvanju docenta i vanrednog profesora. Bio je angažovan kao predavač na predmetima Biomehanika, Fitnes i Dijagnostika u fizičkom vaspitanju i sportu.

Bojan Međedović je angažovan na Fakultetu za sport Univerziteta ,,UNION – Nikola Tesla’’ od januara 2024. godine u zvanju redovnog profesora. Predavač je na osnovnim i master studijama programa Trener u sportu.

Autor je i koautor radova iz oblasti kondicione pripreme, biomehanike i dijagnostike u sportu. Učestovao je u projektima koji su se bavili primenom fizičkih aktivnosti u kontekstu poboljšanja zdravlja i sportskog postignuća.

Kao kondicioni trener bio je angažovan u vaterpolo klubu Vojvodina i Partizan, i u ženskoj juniorskoj i seniorskoj vaterpolo reprezentaciji Srbije. Trenutno je angažovan u vaterpolo klubu Novi Beograd i u muškoj kadetskoj i juniorskoj reprezentaciji Srbije.