Aleksandra Perišić, olimpijska vicešampionka u kategoriji do 67 kilograma u tekvondou, došla je sa medaljom na Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“.

Našu studentkinja treće godine na studijskom programu Menadžment u sportu dočekao je Bojan Sekulić, predsednik Saveta Fakulteta za sport. Uz neizbežno podsećanje na neverovatan uspeh u Parizu, razgovaralo se i o budućim obavezama koje Aleksandra ima na Fakultetu.

Aleksandra je još jednom istakla koliko joj je u procesu pravljenja najvećeg uspeha u dosadašnjoj karijeri značila podrška koju je imala od Fakulteta za sport.

Istina je da to potenciram na svakom mestu i u svakoj prilici. Zaista sam imala veliko razumevanje za moje sportske obaveze. Svi su mi apsolutno izašli u susret i na tome sam zahvalna svom nastavnom osoblju na Fakultetu za sport. Mogla sam potpuno da se fokusiram na Olimpijske igre u Parizu i to je dalo rezultat“, istakla je uvek nasmejana Aleksandra Perišić.

Sjajna srpska reprezentativka je rešena da se u narednom periodu više posveti obavezama na Fakultetu.

Upisala sam treću godinu, ostali su mi još neki ispiti koje ću verujem uskoro položiti. Mene zaista ova materija zanima i učiniću sve da steknem što više znanja, koje će mi sigurno koristiti po završetku sportske karijere. Znanje je zaista jedina stvar koju niko ne može da vam oduzme. To nije samo fraza. Potrudiću se da budem kada god mi to obaveze dozvole i na predavanjima“, kaže olimpijska vicešampionka.

Sportske ambicije posle srebra u Parizu nisu ispunjene. Naprotiv aspiracije su sada još veće.

Uradila sam veliku stvar. Međutim, dolaze nova takmičenja i novi izazovi. Do kraja godine imam svetski gran pri, već naredne godine u Kini je Svetsko prvenstvo na kojem želim da dođem do zlatne medalje. Osećam da sazrevam u svakom pogledu i zaista želim to da maksimalno iskoristim. Naravno krajnji cilj u četvorogodišnjem periodu je da osvojim olimpijsko zlato u Los Anđelesu 2028. godine“, izjavila je Aleksandra Perišić.

U toku je drugi upisni rok na Fakultetu za sport i trajaće do 30. septembra. Na osnovnim studijama, budući akademci mogu da se upišu na tri studijska programa: Menadžment u sportu, Trener u sportu i Sportsko novinarstvo, s tim što su za ovaj studijski program za školsku 2024/25. godinu sva mesta već popunjena.