Sva mesta na studijskom programu Sportsko novinarstvo za školsku 2024/2025. godinu su popunjena. To je još jedna potvrda velikog interesovanja koje među budućim brucošima vlada za Fakultet za sport, ali i kvaliteta sistema nastave i obrazovanja na ovom studijskom programu.

U prilog tome svedoče brojne nagrade i priznanja koje su diplomci i studenti Sportskog novinarstva Fakulteta za sport dobili od strane Udruženja sportskih novinara poslednjih godina, kao i činjenica da veliki broj naših sadašnjih i svršenih studenata je angažovano u vodećim medijskim kućama u Srbiji.

Na studijskom programu Sportsko novinarstvo studentima je omogućeno sticanje profesionalnih kompetencija za rad na poslovima urednika, novinara, komentatora, reportera, redaktora, medija planera, prezentera, istraživača, portparola u sportskim organizacijama, sportskoj industriji, organima državne uprave, nevladinim i drugim institucijama.

Stručnu praksu studenti realizuju u vodećim medijskim kućama, sa kojima Fakultet za sport ima potpisan sporazum o saradnji. Realizacijom ovog vida nastave, u saradnji sa televizijom Arena sport i Radio-televizijom Srbije kao i ostalim medijskim kućama, studenti imaju mogućnost da praktična znanja i iskustva usvajaju od najkompetentnijih stručnjaka, kako bi se još za vreme studija približili budućoj profesiji.

Napominjemo da drugi upisni rok na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ traje do 30. septembra i da je ostalo još malo slobodnih mesta na studijskim programima Trener u sportu i Menadžment u sportu. Zato rezervišite svoje mesto na vreme, popunite onlajn prijavu, upišite Fakultet za sport i ostvarite svoje ambicije u nekoj od grana sportske industije.