Nastavlja se sjajna saradnja između Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ i Košarkaškog kluba Partizan.

Trojica naših studenata sa studijskog programa Sportsko novinarstvo biće na praksi u timu za odnose sa javnošću šampiona Evrope iz 1992. godine, koji će i ove godine jedan od predstavnika Srbije u Evroligi.

Vasilije Dedeić, apsolvent, Lazar Uzelac, student četvrte godine i Vladimir Radaković, student treće godine,  primeniće u praksi svoje znanje stečeno na Fakultetu za sport kroz angažman u klubu iz Humske, jednom od najvećih košaršakih brendova na Starom kontinentu.

Već dugi niz godina od najpouzdanijih partnera Fakulteta za sport je Košarkaški klub Partizan sa kojim je saradnja postignuta još 2016. godine. KK Partizan je među prvima prepoznao obavezu da svoje aktivnosti uskladi sa novim Zakonom o sportu, koji je stupio na snagu početkom 2016. godine. Ovim zakonom su organizacije u oblasti sporta morale da utvrde plan stručnog obrazovanja i osposobljavanja sportskih stručnjaka i obezbede uslove za sprovođenje tog plana, što je ovim ugovorom KK Partizan i postigao.

U saradnji sa crno-belima organizovali smo i radionice za buduće Trenere u sportu, a ove godine je realizovana i radionica za buduće Menadžere u sportu. Slični događaji u saradnji sa Košarkaškim klubom Partizan biće organizovani i u narednom periodu.

U toku je drugi upisni rok na Fakultetu za sport i trajaće do 30. septembra. Na osnovnim studijama, budući akademci mogu da se upišu na tri studijska programa: Menadžment u sportu, Trener u sportu i Sportsko novinarstvo, s tim što su za ovaj studijski program za školsku 2024/25. godinu sva mesta već popunjena.