Fakultet za sport Univerziteta Union – Nikola Tesla u saradnji sa košarkaškim klubom Partizan realizovao je veoma korisnu radionicu za sadašnje i buduće studente.

Pre utakmice polufinala plej ofa Superlige Srbije između Partizana i Mege u Beogradskoj Areni, naši studenti, kao i oni zainteresovani za upis na naš fakultet bili su gosti crno-belih, a domaćin im je bio Ivan Ivković, dugogodišnji portparol kluba.

Iskreno sam uživao u interakciji sa studentima tokom radionice. Posebno mi se dopao nivo pripremljenosti sa kojom su došli. Pitanja su bila usmerena baš na one posebnosti koje sa sobom nosi organizacija utakmica KK Partizan. Ukoliko zadrže nivo entuzijazma koji su pokazali tokom radionice, nemam nikakvu dilemu da će po okončanju studija biti sposobni da izgrade uspešne karijere“, rekao je Ivan Ivković.

Sa studentima je bila doc. dr Sanja Krsmanović Veličković, prodekan za nastavu. Oduševljena je gostovanjem koje je obuhvatilo različite segmente studijskog programa Menadžment u sportu.

Pričalo se o sledećim temama: kako izgleda dan jednog menadžera u velikom klubu, kako protiče organizacija većih, a kako manjih utakmica u smislu posećenosti, organizacije osoblja, obezbeđenja, kako se sportski objekti pripremaju za određenu vrstu takmičenja, od pripreme svlačionica, terena, brendiranja terena, kako je u KK Partizan napravljen sistem akreditacije i koliko je efikasan, kako se i na koji način brendiraju određene stvari koje su potrebne klubu na primer dresovi, stolice, peškiri, kakav je sistem marketinga jedne utakmice i kako se pišu saopštenja za javnost nakon utakmica, kako se sačinjavaju izveštaji, kako izgleda odnos kluba sa medijima i koja pravila se moraju poštovati”, istakla je Sanja Krsmanović Veličković.

Studente je sve zanimalo tokom predavanja koje je trajalo skoro sat i po vremena.

Raspitivali su se o poteškoćama tokom organizovanja i odigravanja utakmnica, takozvani krizni menadžment, kao i kako se menadžeri nose sa nepredviđenim situacijama, odnosno problemima koji mogu nastati počevo od problema nestanka struje, prekida interneta, do lomljenja i zamene koša… Čak su se dotakli tema oko VIP gostiju i njihovog prijema i gošćenja, ophođenja prema istima, ali i zbog čega je taj deo priče veoma bitan za klub”.

Posle predavanja budući akademski građani su izašli na parket Beogradske Arene.

Imali smo priliku da pratimo utakmicu praktično uz sam teren. Komentari studenata su bili neprocenjivi. Bili su toliko zadovoljni i veseli, zbog svega što su čuli i videli. Posebno bih zahvalila Ivanu Ivkoviću, koji je bio toliko fin i opušten i najzaslužniji je za sjajan utisak koji nosimo svi sa ove radionice”, zaključila je doc. dr Sanja Krsmanović Veličković.